Desi Google Play are un sistem destul de eficient pentru a combate aplicatiile cu probleme, din cand in cand mai exista scapari. In pricipal sistemul impus de Google este bunicel, insa sunt cateva companii care intrec orice limita si gasesc tot felul de chichite pentru strecura aplicatii cu adware agresiv. Este vorba de compania CooTek din China si al lor adware BeiTaAd. Cumva acest adware a pacalit sistemele Google si ajunge sa afiseze reclame in locuri mai putin placute. Chiar si in meniul de apelare sau lockscreen.Pe langa faptul ca aceste reclame sunt agresive, pun telefonul la o munca mai apriga. Incetinesc telefonul indiferent cat este de puternic deoarece au un consum enorm de memorie RAM si forteaza procesorul sa lucreze mai mult.Google a reusit sa elimine aproximativ 238 de aplicatii cu astfel de probleme, toate din China. Insa s-ar putea sa mai existe. Aveti grija ce instalati, aveti grija pe ce reclame apasati si incercati sa va protejati telefonul mai ales daca este cu Android.


Sursa articolului

Nokia 2.2 este un telefon de care v-am spus acum 2 zile chiar inainte sa fie lansat. Il avem acum oficial si stim despre ce este vorba, iar Nokia ofera si un pret bun pentru acest telefon care cred eu ca va fi unul bine vandut. „În cadrul HMD Global, suntem de părere că cele mai recente inovații ale industriei trebuie să fie accesibile tuturor utilizatorilor. Astfel, cu Nokia 2.2, punem la dispoziția mai multor utilizatori vârful de lance al experiențelor AI. Iar funcțiile precum deblocarea facială prin recunoaștere biometrică, cu liveness detection, adaugă un nivel suplimentar de securitate telefonului, în timp ce, prin caracteristicile de imagine AI, Google Lens și Google Assistant – disponibil la simpla atingere a unui buton, Nokia 2.2 revoluționează modul în care utilizatorii interacționează cu telefonul. Nokia 2.2 se alătură familiei Android One și, precum toate smartphone-urile Nokia, oferă o experiență care rămâne relevantă pentru mult timp. Cu 2 ani de actualizări ale sistemului de operare și trei ani de actualizări lunare de securitate, Nokia 2.2 este pregătit să primească Android Q și se va îmbunătăți constant,” A declarat Juho Sarvikas, Chief Product Officer HMD Global.Nokia 2.2 aduce o camera cu software modern ce poate realiza capturi in lumina slaba, camera realizand mai multe capturi iar algoritmii AI proceseaza imaginile pentru a oferi o singura imagine clara. Are HDR, deblocare faciala biometrica si Lens.Ecranul este de 5.71 inch HD+, iar procesorul este MediaTek A22. Are 3GB de RAM si 32GB de stocare sau 2GB si 16GB de stocare. Camera are 13MP, bateria 3000mAh si costa incepand de la 449 lei.


Sursa articolului

ASUS are deja laptop-uri cu ecrane in loc de trackpad, insa acest ZenBook Pro Duo este deosebit. Deasupra tastaturii include un ecran secundar de mari dimensiuni, iar efectul este wow. Este primul laptop cu un ecran secundar de 14 inch. ASUS il numeste ScreenPad. Ecranul principal este de 15 inch cu tehnologie OLED, NanoEdge, 4K si cu HDR. Acopera 100% spectrul DCI-P3.La interior are procesoare Intel din ultima generatie, pana la 32GB de RAM, solutie video Nvidia RTX 2060 si stocare pe SSD cu interfata PCIe 3.0 x4 de pana la 1TB.Ecranul secundar integrat deasupra tastaturii functioneaza ca orice alt ecran pe care l-ai conecta la laptop. Doar ca nu este in stanga sau in dreapta ci sub ecranul principal. ScreenPad Plus poate fi utilizat ca orice alt ecran secundar standard în Windows pentru a afișa conținut vizual. Utilizatorii pot profita de numeroasele funcții din cadrul panoului de control ScreenXpert pentru a simplifica ferestrele multi-ecran și managementul aplicațiilor. Acestea includ controale la îndemână precum App Switcher, ViewMax și App Navigator ce permit interacțiunea intuitivă și referințele facile între ecranul principal și ScreenPad Plus.Pe acest ecran secundar se poate desena folosind un stylus sau se pot folosii aplicatii de productivitate. Depinde doar de imaginatia utilizatorului ce va putea face pe acest ecran.Noile modele vor fi disponibile la sfârșitul celui de-al treilea trimestru din 2019. Prețurile vor porni de la 12000 de lei (taxe incluse) în cazul lui UX581, respectiv de la 5500 de lei (taxe incluse) pentru UX481.


Sursa articolului

Noul regulament Google Play Store a fost publicat, iar magazinul interzice acum direct posibilitatea de lansare sau menţinere a aplicaţiilor pentru Android care facilitează vânzarea sau obţinerea drogului marijuana. Această veste vine ca o lovitură gravă pentru serviciile de livrări de marijuana din Statele Unite, care au fost desemnate drept legale în ultimii ani în mai multe state din America. Dezvoltatorii aplicaţiilor au la dispoziţie 30 de zile pentru a modifica aplicaţiile pentru a se alinia la noul regulament.

În ciuda faptului că marijuana a devenit un drog legal în mai multe state, Google a decis să interzică aplicaţiile de livrare sau vânzare a drogului pe Google Play Store. Această poziţie este separată de legislaţia în vigoare, compania spunând că nu contează dacă acestea sunt sau nu legale pe teritoriul statelor. O poziţie similară există deja şi în cazul aplicaţiilor care pot facilita vânzarea sau obţinerea tutunului, care este legal pe tot teritoriul Americii.

Regulamentul nou spune că aplicaţiile din Play Store nu pot să ofere posibilitatea de a comanda marijuana, nu pot permite livrarea sau posibilitatea de a ridica produse de acest gen dintr-o locaţie şi nu pot comercializa nici alte produse pe bază de THC, cum ar fi cele comestibile. Astfel, servicii precum Weedmaps şi Eaze vor trebui să fie modificate substanţial pentru a putea rămâne în magazinul de aplicaţii.

Un reprezentant Eaze a declarat pentru Engadget că „Decizia Google este dezamăgitoare şi nu face decât să ajute piaţa ilegală să crească”. În acelaşi timp, Eaze crede că Google, Facebook şi Apple vor ceda până la urmă şi vor permite companiile legale care comercializează cannabis pe platformele lor.

În ultima perioadă, Google a încercat să controleze mai bine platformele pe care le deţine, precum Play Store şi YouTube, asigurând că acestea sunt medii sigure pentru utilizatorii minori. Astfel, clipurile de pe YouTube care conţin limbaj vulgar sau violenţă sunt marcate corespunzător, iar publicitarii se feresc să mai pună reclame înaintea clipurilor de acest gen, în timp ce Play Store este „curăţat” de conţinut pe care compania îl consideră neconform.

Citeşte şi: WhatsApp va înceta să funcţioneze pe anumite dispozitive Android, iOS şi Windows Phone

Citeşte şi: YouTube Premium şi Music lansate şi în România. Poţi plăti pentru a reda clipuri şi muzică fără reclame cu ecranul închis

 
Sursa articolului

Pe lângă noile plăci grafice Radeon RX 5700, AMD a prezentat şi un nou procesor de top, dedicat atât gamerilor, cât şi celor care doresc să lucreze în aplicaţii profesionale de productivitate. În ciuda faptului că avem de a face cu un procesor „mainstream”, pe socket AM4, Acesta poate oferi performanţă mai bună decât procesoare de două ori mai scumpe de la Intel, cu un număr de nuclee mai mare. Cu această ocazie putem vedea acum familia Radeon 3000 completă, bazată pe arhitectura Zen 2 pe 7nm.

Ryzen 9 3950X este acum cel mai puternic procesor „mainstream” de la AMD. Acesta oferă performanţă care în trecut era posibilă doar pe platforma Threadripper, cu 16 nuclee şi 32 de fire de execuţie (include două „chiplets” 8-core Zen 2), un total de 72 MB cache şi un consum declarat de numai 105W. Până acum, această performanţă nu era posibilă la un cost atât de mic şi cu un cosum de energie atât de mic. Nu este clar cum comunică cele două chiplet-uri între ele şi dacă acest proces introduce latenţă.

Procesorul rulează la o frecvenţă de bază de 3,5 GHz, cu frecvenţă de boost de până la 4,7 GHz. Având în vedere că vorbim despre un model AMD Ryzen, acesta va putea fi overclock-at de către utilizatori, în cazul în care au plăci de bază care să susţină acest lucru (AMD recomandă plăci cu noul chispset X570 pentru acest model), o sursă puternică şi un cooler adecvat. Faţă de platforma Threadripper, Ryzen 9 3950X renunţă la câteva linii PCI Express 4.0, beneficiind de „numai” 24.

Acest model se alătură celorlalte modele Ryzen din seria 3000 astfel, fiind de departe cel mai scump model Ryzen de până acum, dar totodată şi cel mai performant:

  • Ryzen 9 3950X (16c/32t, 3,5 GHz/4.7 GHz, 105W) – 749 dolari
  • Ryzen 9 3900X (12c/24t, 3,8 GHz/4,6 GHz, 105W) – 499 dolari
  • Ryzen 7 3800X (8c/16r, 3,9 GHz/4,5 GHz, 105W) – 399 dolari
  • Ryzen 7 3700X (8c/16t, 3,6 GHz/4,4 GHz, 65W) – 329 dolari
  • Ryzen 5 3600X (6c/12t, 3,8 GHz/4,4 GHz, 65W) – 249 dolari
  • Ryzen 5 3600 (6c/12t, 3,6 GHz/4,2 GHz, 65W) – 199 dolari

Lansarea noului model Ryzen 9 3950X va avea loc simultan cu celelalte modele şi cu seria de plăci grafice Radeon RX 5700, pe 7 iulie 2019.

 
Sursa articolului
© 2018 easy-system.ro . All Rights Reserved.

Caută