Noul Mac Pro este disponibil pentru comandă pe site-ul Apple, iar preţurile sunt, după cum era de aşteptat, foarte mari. Acesta este un computer pentru profesionişti, deci utilizatorii care au nevoie de un computer pentru acasă probabil că nu vor avea niciodată ce să facă cu tot hardware-ul dintr-un astfel de computer, însă preţurile pe care Apple le cere pentru anumite componente sunt de-a dreptul exagerate. Iată ce include configuraţia cea mai scumpă, cât costă şi care sunt cele mai greu de justificat upgrade-uri.

Pentru 5.999 dolari sau orice sumă până la 52.599 dolari, poţi chiar acum să comanzi de pe Apple.com cel mai bine dotat model Mac Pro. Preţul de pornire nu pare exagerat pentru un computer profesional, însă acela este echipat doar cu componente de bază, care nu vor oferi obligatoriu performanţa pe care un editor video profesionist o aşteaptă. Cei care vor tot ce e mai bun pe un Mac Pro vor trebui să se pregătească să facă un credit, probabil, întrucât fiecare upgrade important poate costa cât o Dacia Logan.

De exemplu, pentru cel mai puternic procesor disponibil pentru configurare, un model Intel Xeon W cu 28 de nuclee şi 56 fire de execuţie, Apple cere încă 7000 de dolari peste preţul standard al computerului. Opţiunea de a face upgrade la 4 TB de stocare pe SSD costă 1.400 de dolari (acest upgrade nu este obligatoriu scump faţă de preţurile obişnuite pentru stocare profesională), însă va exista în viitor opţiunea de a configura acest computer cu până la 8 TB din fabrică.

Cea mai scumpă opţiune pentru placa video este Radeon Pro Vega II Duo, iar Apple oferă posibilitatea de a adăuga două astfel de plăci, fiecare echipată cu 32 GB memorie HBM2. Costul total pentru cele două plăci video care oferă în total patru cipuri grafice este de 10.800 de dolari.

Ajungem astfel la memoria RAM, unde Apple oferă ceva cu adevărat impresionant. Acest computer poate fi configurat din fabrică cu 1,5 TB memorie RAM. Având în vedere că un computer de gaming obişnuit este de obicei configurat cu 16, maximum 32 GB în prezent, este clar că această opţiune este doar pentru cei care ştiu exact ce cumpără şi pentru ce. Preţul acestui upgrade? „Doar” 25.000 de dolari.

Apple mai oferă şi alte upgrade-uri, precum o placă pentru procesare de fişiere video în format Apple ProRes de 2.000 de dolari, un upgrade care ar putea să merite pentru cei care folosesc acest format şi Final Cut Pro X pentru editare, cât şi rotile pentru comptuer, pentru a putea fi mai uşor de mutat.

Rotilele în schimb ne aduc aminte de suportul pentru display-ul Apple XDR Pro, care a fost anunţat la jumătatea acestui an la un preţ de 1.000 de dolari, întrucât un set costă nu mai puţin de 400 de dolari. Da, aţi citit bine. La preţul unui iPhone 8 poţi cumpăra patru rotile pentru a putea împinge pe podea un computer care poate să coste peste 50.000 de dolari. Că tot am folosit comparaţia cu Dacia Logan mai sus, o roată pentru Mac Pro este mai scumpă decât o roată de Dacie, la 100 de euro bucata.

De altfel, computerul complet configurat este mai scump şi decât Tesla Cybertruck şi Tesla Model 3 în variantele lor de bază.

Citeşte şi: Apple anunţă noul Mac Pro şi monitorul Pro Display XDR, dedicate profesioniştilor din toate domeniile. Preţurile sunt... WOW!

Citeşte şi: Apple anunţă un nou Mac Pro pentru anul viitor. Upgradează modelul actual

 
Sursa articolului

Gmail are o functie noua ce tocmai a fost implementata. De acum poti sa atasezi un email complet intr-un alt email pe care vrei sa-l trimiti. Poate parea complicat dar in practica este ceva foarte simplu si util. Practic este un Forward mai avansat care iti permite sa trimiti un email catre mai multe persoane cu tot cu atasamente.  Selectezi mesajele pe care vrei sa le trimiti si doar faci drag and drop in fereastra Compose. O sa gasiti functia denumita ca Forward as attachment si cel putin mie mi se pare foarte utila si interesanta. De mentionat ca atasamentele vor fi arhivate in format .eml. Functia este deja disponibila dar va ajunge la toata lumea pana pe data de 21 ianuarie.Mai multe info gasiti AICI.


Sursa articolului

Cum poţi avea navigare GPS pe telefon, fără conexiune permanentă la internet. Care sunt cele mai bune aplicaţii GPS fara internet pentru telefon.

Unul dintre obstacolele de care te loveşti în mod inevitabil la folosire unei aplicaţii gratuite pentru navigare GPS pe telefon este cerinţa conexiunii la internet. Până relativ recent, unele aplicaţii foarte populare pentru navigare GPS refuzau pur şi simplu să mai funcţioneze în absenţa conexiunii la internet. Din fericire, lucrurile s-au mai schimbat, singurul compromis notabil pe care nu avem cum să îl evităm rămânând pierderea actualizărilor în timp real cu informaţii în trafic. Concret, dacă plănuieşti să foloseşti tableta sau telefonul mobil în rol de navigator GPS fără conexiune de date mobile, trebuie să accepţi de la bun început că nu vei beneficia de atenţionări privind posibile ambuteiaşi sau incidente din trafic şi nici sugestii de rute ocolitoare. Practic, funcţia de navigare va funcţiona ca pe sistemele clasice de navigare GPS, poate chiar identic dacă nimereşti aplicaţia potrivită:

Aplicaţii GPS fara internet pentru telefon - iGO

Creat iniţial pentru sisteme dedicate de navigare GPS, software-ul iGO păstrează încă multe legături cu acestea, arhitectura sa internă fiind concepută eminamente pentru funcţionare offline. Aplicaţia încă este preferata şoferilor de TIR, care o folosesc cu încredere pe traseele lungi. Disponibilă şi în versiune pentru smartphone sau tablete, IGO se face remarcată prin interfaţa atractivă şi hărţile foarte detaliate, ilustrate cu machete 3D ale principalelor clădiri şi indicaţii vizuale pentru semnele de circulaţie.

Aplicaţie  foarte precisă şi complexă, iGO care pune la dispoziţie unele dintre cele mai avansate hărţi GPS din industrie. Ţinând pasul cu competiţia, aplicaţia oferă şi alerte din trafic în timp real, suprapuse peste hărţile de navigare păstrate în memoria locală a telefonului mobil.

Toate acestea vin însă cu un preţ destul de piperat. Gratis de instalat, software-ul iGO este complet inutil fără pachetele de hărţi actualizate la zi. Spre exemplu, pachetul de hărţi pentru Europa vine cu preţul de 129.99lei, iar pentru servicii de ghidare vocală (indispensabile pentru orice aplicaţie modernă de navigare GPS) mai trebuie să plătiţi încă 21 de lei. Pachetul premium cu detalii geografice pentru hărţile de navigare GPS, costă şi el în plus.

GPS offline pe telefon - Sygic GPS

Sygic este o altă aplicaţie creată iniţial pentru sisteme dedicate de navigare GPS. Sygic rămâne o soluţie competentă şi pe smartphone, oferind una dintre cele mai detaliate experienţe vizuale.

Hărţile furnizate de TomTom sunt redate cu numeroase repere 3D pentru clădiri şi forme de relief, iar modul de funcţionare offline asigură că nu vei întâmpina niciodată dificultăţi în zonele fără acoperire din partea reţelei de telefonie mobilă.

Aplicaţii GPS fara internet pentru telefon - MAPS.ME

Aplicaţie de Android complet gratuită, MAPS.ME permite descărcarea hărţilor oricărei ţări pentru folosire offline.  Aplicaţia include funcţie de navigare turn-by-turn utilizabilă şi în absenţa conexiunii la internet. Suportul folosit este OpenStreetMap, hărţile disponibile gratuit funcţionând doar offline.

Poţi descărca hărţile pentru fiecare ţară din lume. Traseele sunt calculate pentru maşină sau pe jos, iar hărţile open source sunt actualizate frecvent. Totuşi, fiind vorba de o sursă gratuită, este posibil ca nivelul detaliilor oferite şi acurateţea să nu fie chiar la nivelul unora dintre alternativele contracost.

GPS offline pe telefon - MapFactor

Pe lista soluţiilor gratuite penru navigare GPS intră şi MapFactor, disponibile pentru instalare în magazinul Google Play.

Aplicaţia utilizează aceleaşi hărţi OpenStreetMap folosite şi de soluţia MAPS.Me, actualizate frecvent de o comunitate numeroasă de voluntari. Ai în plus opţiunea de a adăuga şi alte variante de hărţi, unele dintre acestea disponibile contracost.

MapFactor suportă navigare cu indicaţii vocale, moduri de vizualizare 2D şi 3D, teme pentru zi sau noapte. Perfect adaptată pentru funcţionare offline, MapFactor permite interogarea locaţiilor şi calcularea rutei fără nevoia unei conexiuni la internet.

Aplicaţii GPS fara internet pentru telefon - Offline Maps & Navigation

Aşa cum spune şi numele, Offline Maps & Navigation este o aplicaţie pentru navigare GPS eminamente offline, capabile să descarce hărţile direct în memoria locală a dispozitivului şi funcţiona mai departe în mod complet autonom. Aplicaţia oferă şi unele facilităţi mai ambiţioase, aşteptate mai degrabă de la produse din gama premium, precum indicaţii pentru încadrarea benzii de circulaţie şi limitele de viteză tronsonul de drum.

Dacă este prezentă, conexiunea la internet aduce alerte din trafic in timp real, emulând măcar parţial funcţionalitatea oferită de un alt competitor important.

GPS offline pe telefon - Waze

Administrată de Google, Waze foloseşte hărţile Google Maps şi poate fi „convinsă” să funcţioneze şi în modul offline. Preferată de şoferii navetişti şi nu numai, Waze necesită conexiunea la internet doar pentru calcularea iniţială a rutei.

Practic, tot ce trebuie să faci este să foloseşti funcţia Search pentru a găsi adresa dorită, aştepţi până ce aplicaţi calculează ruta optimă şi foloseşti butonul GO pentru iniţia călătoria, după care poţi părăsi raza reţelei Wi-Fi sau conexiunea de date. Teoretic, harta de navigaţie şi toate detaliile necesare sunt salvate automat în memoria telefonului mobil, lipsa ulterioară a conexiunii la internet însemnând doar pierderea alertelor din trafic.

Aplicaţii GPS fara internet pentru telefon - Gogle Maps

Şi mai simplu de folosit offline, aplicaţia Google Maps pune la dispoziţie opţiune pentru descărcare offline, selectând exact porţiunea de hartă care te interesează.

Dacă în modul online ai în plus alerte radar pentru ambuteiaje şi incidente de trafic, respectiv posibilitatea selectării automate a unei rute ocolitoare, în modul offline te alegi cu un navigator GPS convenţional, care funcţionează însă cu hărţile bine întreţinute furnizate de Google.

 
Sursa articolului

Microsoft încetează începând de astăzi, 10 decembrie, activitatea în mod oficial pentru susţinerea platformei Windows Mobile 10. Compania a oprit dezvoltarea de capabilităţi noi de mai multă vreme, însă astăzi expiră oficial termenul pentru suportul hardware şi software pentru toţi utilizatorii, fie că aceştia erau utilizatori de rând, sau companii care foloseau o flotă de dispozitive mobile cu sistemul de operare mobil de la Microsoft.

Începând de astăzi, sistemul de operare Microsoft Windows 10 Mobile va rămâne „blocat în timp”. Acesta nu va mai primi niciun nou update, nici măcar pentru securitate în cazuri critice, pentru vulnerabilităţi grave. Telefoanele echipate cu Windows 10 mobiel vor continua să funcţioneze, iar magazinul de aplicaţii rămâne momentan funcţional, încă probabil că nu pentru foarte mult timp.

Multe dintre aplicaţii au retras însă de multă vreme suportul pentru această platformă, iar utilizatorii s-au mutat deja în mare parte pe alte platforme software, precum iOS şi Android. Inclusiv Microsoft, care o perioadă a dispărut de pe piaţa de telefoane mobile, a anunţat de curând că se va întoarce, însă folosind platforma software Android de la Google.

Noul smartphone Microsoft Surface Duo pare să fie orientat către productivitate, cu o interfaţă împărţită pe două ecrane, dezvoltată peste sistemul de operare Android. Acest model va avea integrate capabilităţi software pentru a putea comunica cu sistemul de operare Windows, compania dezvoltând în paralel şi tableta Surface Neo, echipată cu noul Windows 10X, care va oferi funcţionalitate similară, pe o suprafaţă de lucru mult mai mare.

Citeşte şi: Două noi smartphone-uri cu Windows 10 Mobile, expuse la IFA 2017

Citeşte şi: Platforma Windows Phone rămâne fără magazin de aplicaţii. Când se închide şi ce pot face utilizatorii

 
Sursa articolului

Google a îmbunătăţit ultima versiune a browserului Chrome cu suport pentru alertarea utilizatorilor atunci când parolele folosite au fost compromise în atacuri informatice.

Nu mereu mediatizate, incidentele de securitate în care atacarea unui serviciu online foarte popular conduce la furtul a milioane de parole vor fi anunţate direct din browserul Chrome, dacă oricare dintre conturile folosite de utilizator a fost implicat în incidentul respectiv.

Tot pentru îmbunătăţirea nivelului de securitate, Google va evidenţia mai bine conturile de utilizator autentificate în browser la momentul respectiv.

Conturile online pot găzdui numeroase informaţii despre utilizatorii acestora, cum ar fi obiceiurile de cheltuieli, date medicale, preferinţele de divertisment şi multe altele. De asemenea, anumite conturi pot conţine informaţii personale foarte valoroase pentru orice hacker, cum ar fi adresa de domiciliu şi numărul cardului bancar, deschizând opţiuni aproape nelimitate pentru fraudare.

Nu de puţine ori aceste date sunt furate în timpul atacurilor de tip phishing, victimele descoperind că au fost păcălite abia când rămân fără bani pe cardul bancar. Însă furtul parolei pentru un cont valoros, cum sunt cele înregistrate pe unele magazine online care permit salvarea cardului bancar, poate fi la fel de periculos.

Mesajul de alertare afişat în browserul Chrome în cazul parolelor potenţial compromise include un link pentru confruntarea parolei respective cu o bază de date în care sunt detaliate conturile de utilizator afectate.

Tehnologia a fost introdusă mai întâi sub forma unei extensii opţionale numită Password Checkup, devenind acum parte integrantă a browserului Chrome.

Pe lângă alertele legate de furtul parolelor, versiunea Chrome pentru PC oferă de acum şi protecţie în timp real împotriva atacurilor de tip phishing, Google duplicând una dintre funcţiile de bază întâlnite la produsele antivirus comerciale.

 
Sursa articolului
© 2018 easy-system.ro . All Rights Reserved.

Caută